השריר הפיננסי – איך המחשבות שלנו משפיעות על הגוף?

קרה לכם שנתפס לכם שריר בלי שום סיבה ברורה?

אם זה קרה לכם, אתם לא לבד. כל אחד מאיתנו חווה בשלב כזה או אחר שריר תפוס – אולי הרגליים אחרי טיול ממושך, כאב בירידה במדרגות אחרי מרתון, או אפילו הידיים אחרי אימון מאתגר.

בשיעורי אנטומיה למדנו על שרירי השלד: איך הם מתכווצים ומשתחררים, איך הם יוצרים תנועה, ואילו תהליכים כימיים מתרחשים בהם. אבל דבר אחד לא לימדו אותנו – ששריר יכול להיתפס גם מכוח המחשבה.

כאב שלא עובר

בשנת 2007 התחיל להתפתח לי כאב לא ברור בשכמה השמאלית. הכאב היה שורף ומהדהד, בעיקר בישיבה ממושכת או בנהיגה. באופן טבעי, הנחתי שזה קשור ליציבה שלי – ישיבה לא נכונה מול מחשב, תנוחה לא טובה ברכב, אולי אפילו שעות ארוכות של ישיבה בחדרי דיונים. חקרתי, קראתי ולמדתי – כי כמאמן שחי את הגוף, זה מה שאני עושה. ניסיתי תרגילים, מתיחות, עיסויים – כלום לא עזר. אחרי שלושה חודשים, הכאב פשוט נעלם.

ב-2015 הוא חזר. אותו כאב, בדיוק באותו מקום, רק חזק יותר, שורף יותר, מציק יותר. שוב הוא הופיע בנהיגה או בזמן ישיבה ממושכת, ושוב ניסיתי הכול: עיסויים, תרגילים, שינוי יציבה. שום דבר לא עזר. הכאב היה כמו שריפה בלתי נסבלת במקום שלא ניתן להגיע אליו.

ואז, במהלך עיסוי שגרתי, המעסה עצר ושאל אותי: "מה יושב לך שם? מה מטריד אותך בימים האחרונים?"


WTF?!?

איזו שאלה מוזרה. מטריד אותי הכאב הזה! אבל המילים שלו המשיכו להדהד גם אחרי העיסוי. במפגש הבא עם עצמי, בתרגול מדיטציה, חזרתי לשאלה הזו: מה יושב שם? מה תקוע שם? למה עכשיו?

החיבור שלא צפיתי

עם הכוונה והקשבה, הגיעו התשובות: ב-2007 הייתי לפני החתונה, ב-2015 היינו בעיצומו של תהליך רכישת בית. ובעודני סורק לאחור, שמתי לב שבכל פעם שעסקתי בנושאים פיננסיים מלחיצים – הכאב הזה הופיע. זה לא היה צירוף מקרים.

מאותו רגע קראתי לו השריר הפיננסי. בכל פעם שהכאב התעורר, ידעתי לקשר אותו ישירות למחשבות שלי. זה היה גילוי מטלטל: עד כמה המחשבות שלי, הרגשות שלי, קשורים ישירות למצב הפיזי של הגוף. הגוף מגיב, מתכווץ, ננעל – ואז הכאב מופיע.

הקשבה ונשימה: הדרך לשחרור

היום אני מחובר יותר. אני מתרגל נשימה מודעת באופן קבוע ומוצא בה כלי לחיבור וריפוי. החיבור הזה דורש קשיבות, מודעות ותרגול, אבל הוא מאפשר לי לזהות דפוסים ולשחרר אותם עוד לפני שהם מתבטאים בכאב פיזי.

כאב לא חייב להיות תוצאה של תנועה לא נכונה או פתולוגיה פיזית. לפעמים, הוא ביטוי של מתח נפשי, רגשות לא מעובדים או דאגות שמצטברות בגוף. הידיעה הזו יכולה לעודד, אבל גם מחייבת – להיות מחוברים יותר למה שמתרחש בתוכנו, במיוחד לאותם דפוסים אוטומטיים שפחות עושים לנו טוב.

אם גם אתם מתמודדים עם כאב שמסרב להשתחרר, ייתכן שהתשובה טמונה לא רק בגוף, אלא גם בתודעה.