השוואה מקיפה – שעוני Garmin

מזה זמן רב אני נשאל ברחבי הרשת החברתית ובשיח בין מתאמנים לגבי התאמה של שעון גרמין. “איזה שעון גרמין הכי מתאים לי?”, “איזה שעון גרמין הכי משתלם מבחינת פיצ’רים?”, “איזה שעון גרמין הכי יפה ליום יום?”.

החלטתי להרים את הכפפה ולכתוב סקירה מקיפה, טבלת השוואה לרוב שעוני הגרמין הנפוצים ביותר. ניסיתי לתמצת ככל הניתן את עיקרי ההבדלים בין הדגמים השונים הקיימים בתפוצה, כדי לעזור לכם, הרצים הקוראים המשכילים, לקבל את ההחלטה בעצמכם. בנוסף, מצורפת טבלה המפרטת את עיקרי ההבדלים בצורה נוחה ויעילה.

לאלו מכם המעוניינים לגשת לטבלת ההשוואה באופן ישיר, להלן קיצור דרך לטבלת ההשוואה.

גילוי נאות: דבר אחרון לפני שמתחילים, לא קיבלתי תמלוגים מחברה כלשהי לגבי מאמר זה, המאמר נכתב מניסיון אישי בלבד, ועל פי שיקול דעתי הבלעדי. העובדה היחידה היא שאני עונד שעון מסוג Garmin, ומאוד מרוצה ממנו.
במאמר זה לא קיימת סקירה או השוואה בין Garmin ליתר שעוני הספורט (סונטו, שיאומי, קרוס, פולאר, סמסונג או אפל). כמו כן לא קיימת המלצה קונקרטית לגבי דגם Garmin כזה או אחר, או לגבי אפשרות רכישה מהיבואן הישראלי, או כל אתר יד 2 אחר.

לפני שמתחילים

בפסקאות הבאות אעמוד על ההבדלים הקיימים בין חלק מסדרות השעונים של Garmin ואף בפרטים השונים בתוך הסדרה. לא אתייחס לדגמים ישנים, ולא אתייחס לכל הסדרות (Vivomove), מתנצל מראש בפני אלו המתלבטים האם לרכוש Garmin MARQ Drive ב 12,000 ₪ או Tactix Delta Solar Garmin ב 5,200 ₪. ההשוואה ונקודות ההתייחסות בוצעו בין הסדרות האלו: Instinct, Vivoactive 4/4s, Venu Sq, Fenix 6/6s/6x , Forerunner 45/ 245/ 745 /935 /945 , במטרה לתת לרץ הממוצע מושג לגבי איזה דגם הכי מתאים או נכון לו, על פי הפעילות שלו והצרכים האישיים שלו.
בהצלחה ברכישה הבאה.

שעון גרמין

מה הצרכים שלי מהשעון?

דבר ראשון, כדאי שאברר עם עצמי מה הציפיות שלי מהשעון, מהי פעילות הספורט העיקרית שאני מבצע ומה אני בעצם צריך ממנו.
לכן, צרפתי מספר שאלות הכוונה שנועדו לפקס אתכם לקראת הנושאים הבאים (תצטרכו לענות על השאלות עם עצמכם).

יכול להיות שלאחר קריאה ראשונה תשנו דעתכם לגבי הדרישות שלכם מהשעון. זה קורה לפעמים כאשר עושים עבודה מעמיקה עם עצמכם.

  • הספורט העיקרי שלי הוא ריצה / רכיבת אופניים / שחייה / שניהם / שלושתם (טריאתלון) ?
  • הספורט העיקרי שלי הוא ריצה עירונית / ריצת שטח / משולב ?
  • הספורט העיקרי שלי הוא שחייה בבריכה / שחייה בים / משולב ?
  • מבנה הגוף שלי הוא גדול / בינוני / קטן?
  • מוזיקה מובנית בשעון הוא דבר הכרחי / מספיק שהשעון ישלוט בנגן בנייד / מוזיקה לא רלוונטית ?
  • מסך מגע יותר מגניב / העדפה לכפתורים כדי למנוע החלקה ?
  • מספר האימונים שלי בשבוע הוא 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 ומעלה ?
  • אורך הריצות שלי 2 ק”מ / 4 / 10 / 20 / 40 / 60 ומעלה ?
  • חשוב שמשקל השעון יהיה נמוך / גבוה / לא משנה לי ?
  • חשוב לי תוכניות אימון נוספות כמו סאפ / סקי / קיאק / חתירה / צניחה / טיפוס / טיול / סנובורד ?
  • חשוב לי שתיהיה אפשרות לבנות אימונים ב Connect Garmin ולשלוח אותם לשעון ?

אחרי שעניתם עם עצמכם על השאלות ועשיתם סדר עם עצמכם, או שיצרתם יותר בלבול בראש, אפשר לצלול לפסקאות הבאות כדי להתחיל ולפענח מהו הדגם שלכם.

פונקציונאליות

הדבר הראשון והחשוב ביותר, לפני כל הפיצ’רים והתוספות המעניינות זה להבין בכלל מה הענף העיקרי שבו אנו מתאמנים ומה אנו רוצים מהשעון. אז אחרי שבררנו עם עצמנו את אלו נאמר:

כל הדגמים הנסקרים במאמר זה מתאימים לריצה ורכיבה.
אם אנו מתכננים לשחות עם השעון בבריכה ? ובכן, Forerunner 45 נפסל.
אם אנו מתכננים לשחות עם השעון בים ? אפשר להגיד שלום לסדרת Vivoactive 4, Venu , Forerunner 245.

בטבלה המצורפת מפורט בכל דגם אילו פרופילי אימון קיימים בו, במידה ואתם גולשי צוקים או חוצבי מערות, תוכלו לראות האם השעון נותן לכם את כל הפונקציות להן אתם כה זקוקים.
בנוסף אכתוב, הגם שכולם מתאימים לריצה, יש לקחת בחשבון שבסנכרון לאפליקציית Connect Garmin, יהיה שוני בכמות המידע שתספק כל סדרת שעונים. גם הבדלים אלו יובאו בטבלה.

איפה אתם רצים?

אם כבר רצים, אז בואו נבין איפה ולאן. פיצ’ר זה רלוונטי לרצים הרפתקנים יותר. אחד היתרונות בשעון GPS (כמו כל השעונים הנסקרים במאמר זה) היא היכולת שלנו הרצים לנווט באמצעותו. אז כל שעוני הריצה הללו אכן מצויידים ברכיב GPS ובאמצעותו נמדדים פרמטרים רבים בתוך הריצה. עם זאת, לא כולם מותאמים לניווט.

כשאני כותב ניווט, אני מתכוון להורדת קובץ מסלול לשעון (שהוכן מבעוד מועד ושורטט על גבי מפה), לאחר שהקובץ נטען לשעון, יתקבל חיווי המציג במהלך הריצה לאן עלינו לרוץ בכדי להישאר על המסלול ולהגיע ליעד.

בסדרת Vivoactive 4 ו-Venu לא קיימת תמיכה כלל במסלולים. כך שאם אננו מתכננים לרוץ בשטח לניווט או פשוט לשרטט לעצמנו מסלול נחמד בעיר שעובר מרחוב לרחוב ולרוץ עליו – סדרות אלו אינן מתאימות.
יכולות הניווט בסדרות אלו מוגבלות לשמירת מיקום, ניווט לנקודות שנשמרו, וניווט חזרה לנקודת ההתחלה.
גם אם לא יצרנו מסלול או הורדנו אותו לשעון, נרשם המסלול במערכת הניווט של השעון, בפונקציית Track Back יוכל השעון לכוון אותנו לחזור על עקבותיינו במידה והלכנו לאיבוד. פיצ’ר רלוונטי במיוחד להרפתקנים היוצאים לרוץ בחו”ל או עיר זרה ומאבדים עצמם לדעת.

סדרת ה Instinct ו- Forunners  יאפשרו לנו לטעון מסלול. במהלך הריצה נוכל לבחור בתצוגת המסלול על גבי מסך השעון. המסלול יופיע כקו מתעקל ועליו חץ המסמן את המיקום שלנו ביחס למסלול. במידה ונבצע סטייה מהמסלול נקבל על כך חיווי במהלך הריצה.

בסדרת ה Fenix 6 וגם Forerunner 945 קיימת אפשרות נוספת של מפה צבעונית לתצוגת הניווט. ניתן לטעון מפות שונות לשעון, חלקן מובנות וחלקן בתשלום. ניווט באמצעות מפה משדרג את חוויית הניווט והריצה בשטח באופן משמעותי ביותר ומאפשר התמצאות וריצה על גבי מפות סימון שבילים, טופוגרפיות ועוד.

הגודל כן קובע

איני מגדיר את צו האופנה העדכני או קובע האם זה נוח או נאה לאדם בעל מבנה גוף קטן לנוע עם שעון בומבסטי על היד או ההפך.
אבל חשוב לדעת שלסדרות השונות ולדגמים השונים יש הבדלים בגודל.

לסדרת Fenix 6 ול- Vivoactive 4 קיימים פריטים עם תוספת בדגם השעון המכילים את האות S המעיד על הגודל. אלו שעונים קטנים ב 5 מ”מ בקוטר מהדגם הרגיל ויכולים להתאים לבעלי פרק יד עדין יותר או אלו המחפשים שעון קטן יותר.
Fenix 6s בקוטר 42 מ”מ ו- Vivoactive 4s בקוטר 40 מ”מ.
סדרת Venu היא סדרה קטנה בפני עצמה בהיבט גודלם הפיזי של השעונים. המרובעים בגודל של 40X37 מ”מ והעגול בקוטר 43מ”מ. גם בסדרת Forerunner קיימים 45 ו 245 בקוטר זה.

לא רק צו האופנה כאמור מכריע פה, יש גם עניין של נוחות וראייה. רצים רבים יעדיפו תצוגה גדולה וברורה ככל הניתן, במיוחד אלו שביום יום נעים עם משקף ראייה ונמנעים ממנו בריצה. במקרה כזה יעדיפו אולי את המסך הגדול ביותר שניתן למצוא.
הגדולים ביותר יהיו שעוני Fenix 6x בקוטר 51 מ”מ או Fenix 6 Pro Forerunner 935 / 945 בקוטר 47 מ”מ.

נגזרת של הגודל היא המשקל. כך שככל שגודל עולה כך גם משקל השעון ביחס ישיר. השעונים הקטנים ביותר הם גם הקלים ביותר. עם זאת, שימו לב כי בסדרת Fenix 6, גם השעון הקטן ביותר כבד ב 60% ממקבילו במידה בסדרת Forerunner.

אם במקרה אתם ממש אוהבים את Fenix 6 ובכל זאת מחפשים שעון לא כבד מידי – קיימים דגמים קלים יותר בתוך הסדרה בהם משולבת מתכת טיטניום קלה המקלה בערך ב 13 גרם בין השעונים בסדרה.

אורך חיי הסוללה

דבר נוסף אשר נגזר מהגודל פרט למשקל השעון הוא אורך חיי הסוללה. כאן מתחברות השאלות של כמות האימונים בשבוע ואורך הריצות. ככל שנתאמן יותר ונרוץ רחוק יותר, צריכת האנרגיה תגדל וכך גם תדירות המפגשים שלנו עם המטען או שקע החשמל.

סדרת Vivoactive 4 וסדרת Venu בעלות אורך חיי סוללה הקצרים ביותר. גם Forerunner 45 / 245 הקטנים יותר מסדרת Forerunner. כל 5-8 ימים תאלצו להטעין את המכשיר וזאת בהנחה שלא התאמנתם באותו השבוע. השעונים הללו ישרדו בפעילות 14-18 שעות ואלו עם המוזיקה לא ישרדו יותר מ 6 שעות.
אם זה לחוץ מידי, תוכלו לפנות למדף של סדרת Fenix 6 או Forerunner 935 / 945 כמו כן, גם פרטי ה Fenix 6 Pro ישרדו למשך שבועיים ללא מטען בהנחה ולא התאמנתם. 24-36 שעות של פעילות עם GPS ו 10 שעות במידה ובחרתם לשלב גם מוזיקה באמצעות הנגן המובנה.

יותר מזה תוכלו למצוא בשעוני Fenix 6x וגם בסדרת Instinct סדר גודל של 21-24 ימים במנוחה, 30 שעות של פעילות ב Instinct, וכמו כן, 60 שעות של פעילות ספורטיבית ב Fenix 6x, ו-15 שעות בשילוב של נגן המוזיקה המובנה (מהשניים קיים רק ב Fenix 6).

Solar – תוספת נחמדה המאריכה את אורך חיי הסוללה, תוספת זו קיימת בדגמי Fenix ו- Instinct. הזכוכית הסולארית בשעון מוסיפה בערך 10% לחיי הסוללה במנוחה, בפעילות ועם מוזיקה.

מוזיקה זה אנחנו

אם מוזיקה זה אתם, וחשוב לכם לרוץ ללא הנייד, לסנכרן את האוזניות לשעון ולהיות בחזית הקידמה הטכנולוגית בהיבט המוזיקה – הפסקה הזו חשובה לכם.
כל השעונים אשר אנו סוקרים במאמר זה שולטים בנגן שבנייד שלכם. בסנכרון עם הנייד והתקנת אפליקציה רלוונטית יוכלו לדפדף בין שירים בלחיצת כפתור, אך בחלקם קיים גם נגן מובנה ויכולת לאחסן קבצי שירים לניגון עצמאי ללא צורך במכשיר סלולרי צמוד במהלך הריצה.

  • סדרת Vivoactive 4 מגיעה עם נגן מובנה של עד 500 שירים.
  • השעונים Venu, Venu Sq Music מגיעים עם נגן מובנה של עד 500 שירים
  • השעון Forerunner 245 Music מגיע עם נגן מובנה של עד 500 שיריםהשעונים Forerunner 745 / 945 מגיעים עם נגן מובנה של עד 1000 שירים
  • סדרת Fenix 6 על דגמיה מגיעה עם נגן מובנה של עד 2000 שירים

צפצוף או רטט

נשמע זניח לחלקכם וודאי, אבל כשאני רץ תוכנית אימון עם השעון, חורג מתחום שהגדרתי (קצב, דופק…) עובר מרחק שהגדרתי, מסיים אינטרוול או סוטה ממסלול ניווט, אני מתחנן לשמוע כבר את הצפצוף. את הרטט איני מרגיש כשאני בעצימות גבוהה או פחות מרוכז.
אז כן, בחלק מהסדרות אין צפצוף כלל אלא רטט בלבד.
תוכלו למצוא בטבלה באילו שעונים יש רטט ובאילו קיימים שניהם. חשוב לומר שניתן כמובן לבטל את הצפצוף שקיים במידה ובחרתם שעון התומך. כמו כן, בכל אחד מהשעונים ניתן להגדיר את רמת “המעורבות” בהגדרת התראות השעון.

מגע או כפתורים

מדוע מעניין אותי אם השעון בעל מסך מגע או לא? התחום הזה לכאורה זניח בעיני מי מכם, אך מדובר פה בנוחות וממשק משתמש.
השעונים האגרסיביים יותר, אלו שנרוץ איתם בתנאים מכבידים, שנזיע איתם, בגשם, נשתמש תחת מים – באלו יהיו כפתורים בלבד. 5 כפתורים.
מנגד, השעונים האלגנטיים והעדינים יותר, סדרת Venu ו- Vivoactive 4 הם שעוני מגע עם שני כפתורים בלבד. רוב הפעולות ניתנות לביצוע על ידי החלקת המסך. החלקה זו פחות נוחה ומדויקת כאשר המסך רטוב או מלוכלך. יש לקחת זאת בחשבון בבחירת הדגם.

Garmin Pay והארנק שלי

כמעט בכל הדגמים החדשים נכנס הפיצ’ר של Garmin Pay. האם יהיה הוא שיקול בבחירת הדגם? לא יודע לומר. כן יודע להגיד, מהרגע בו גיליתי אותו, איני מפסיק להשתמש בו בכל הזדמנות שרק ניתן.

Garmin Pay קיים בכל הדגמים אשר נסקרים במאמר זה למעט סדרת ה- Instinct Forerunner 45 / 245 / 935.

אחרי שתחוו ריצה בודדה ללא ארנק ברחבי העיר או הספר, תגיעו לתחנת דלק או קיוסק, ובהנפת יד תרכשו לעצמכם פחית משקה צונן או חטיף אנרגיה – לא תהיה דילמה כלל האם הפיצ’ר הזה חשוב או לא.

עלויות

החלק האחרון הוא כמובן עלות השעון, בל נשכח.
הרי זהו חלק משמעותי מאוד בתהליך בחירת השעון שלכם.

אם אנסה לתקצר את נושא העליויות לצורה הכי פשוטה אז כך:

  • תקציב של עד 1500 ₪ השקעה נכנסים דגמי Forerunner 45 / 245 / 935, Vivoactive, Venu.
  • תקציב של עד 2000 ₪ השקעה נוסף גם Forerunner 745
  • תקציב של עד 3000 ₪ השקעה נוכל לרכוש Forerunner 945
  • תקציב של מעל 3000 ₪ נוכל לרכוש את כל דגמי Fenix 6

לסיכום

אני מקווה שהצלחתי לעשות לכם קצת סדר בראש לגבי היתרון של כל אחד מהשעונים, איזה מהם מתאים לצרכים שלכם ולתקציב שלכם. אצרף את טבלת ההשוואה כדי שתוכלו לשמור אותה ולהיעזר בה בכל זמן נתון.

במידה ומאמר זה עזר לכם או עשוי לעזור לאחד החברים שלכם לבצע את הבחירה הנכונה של השעון, אנא אל תהססו לשתף אותו.
כמו כן, במידה ויש לכם הערות או שאלות אשמח לענות לכם לתגובות.

לכאן או לכאן, בהצלחה בבחירת שעון ה Garmin הבא שלכם.

טבלת השוואה שעוני גרמין
טבלת השוואה – שעוני Garmin נפוצים

Scroll to Top